19 de desembre de 2021 JORNADA DE PORTES OBERTES per mesurar i entrenar l’atenció amb les NTIC i els ESCACS

De les 9:00h a les 14:00h

La manca d’atenció és el símptoma nuclear de molts trastorns relacionats amb la salut mental i el neurodesenvolupament, però, hi ha un percentatge elevat de la població general que té problemes d’atenció per causes ambientals o circumstancials de la seva vida: estrés, situacions crítiques personals….

Arrel de la pandèmia l’atenció de la població en general pot donar falsos positius i pensar que pateix algun tipus de trastorn.

En aquesta jornada pretenem promoure en la població general l’anàlisi de l’atenció mitjançant les NTIC i fomentar el control, millora i entrenament de l’atenció mitjançant els escacs i les NTIC. Demostrar que el videojocs no sempre son nocius, sinó que poden ajudar en la millora atencional.

Els participants podran obtenir un anàlisi de l’atenció realitzat amb la  prova diagnòstica  Braingaze a canvi d’una aportació econòmica.

L’activitat té com a objectiu recaptar fons per a La Marató de TV3 i visibilitzar la problemàtica que envolta els trastorns mentals, en concret el TDAH així com les possibilitats que ofereix la pràctica dels escacs com a teràpia a aplicar en afectats.

Es realitzarà un petit torneig d’escacs entre els assistents amb inscripció prèvia amb aportació econòmica i també es realitzaran, per part de professionals de TDAH Vallès, proves específiques de detecció de possibles casos de TDAH mitjançant noves tecnologies de la informació i Comunicació, també prèvia inscripció.

L’associació TDAH Vallès així com la Federació Catalana d’Escacs posaran a disposició del públic assistent diferents productes per adquirir-los amb l’únic objectiu de recaptar fons per a la Marató de TV3 d’aquest any.

TDAH VALLÈS I l’Artista Local Mònica Casanovas junts per la Marató

Collarets, anells, braçalets, guirlandes, llibretes, bossetes croxet vina i tria, junts per la Marató.